Ostoskorissa
  tuotetta

LAMK Goes Mobile: Suomen hienoin kampussovellus LAMK App sai uusia ominaisuuksia

21.11.2017 12:45 | Uutinen

​​Pari vuotta valmisteltu ja puolen vuoden tiiviillä ohjelmistokehityksellä rakennettu, opiskelijoille suunnattu LAMK App -mobiilisovellus on nyt päivitetty. Appista löytyy toivottuja uudistuksia, kuten virtuaalinen kirjastokortti.

LAMK App on opiskelijoille suunnattu arkea helpottava sovellus, josta julkaistiin syyskuussa ensimmäinen versio, jota kehitetään jatkuvasti. Sovellusta on ladattu Applen ja Androidin kaupoista lähes 1500 kertaa. 

LAMK Appista löytyvät aikataululliset asiat, kuten lukujärjestykset ja sähköisen oppimisympäristö​n erilaiset tapahtumat, opiskelijalounaat sijainnin mukaan sekä yhteistyössä Lahden seudun liikenteen (LSL) kanssa tehty reittiopas. LAMK Appin reittiopas on globaalisti toimiva lokalisoitu versio, johon on esitäytetty LAMKin kampukset ja johon voi tallentaa omia suosikkiosoitteita ja -reittejä.

LAMK Appiin juuri tullut päivitys käsittää kaksi osiota, kirjastopalvelut ja uutiset. Kirjastopalveluista löytyvät lainaukset, varaukset, maksut ja lainat ovat uusittavissa LAMK Appissa sekä sovelluksesta löytyy oma sähköinen kirjastokortti eli ei tarvitse kuljettaa enää fyysistä korttia mukana. Päivitys toi mukanaan myös LAMKin intranetin Respan uutiset, joita voi kohderyhmittäin selata ja uutiset tuovat mukanaan enemmän dynaamista viestintää.

LAMK Appin päivitys oli hyödyllinen, jotta myös kirjastopalvelut sekä Respan uutiset löytyvät samasta paikasta. Opiskelijat ovat kokeneet sovelluksen tarpeelliseksi ja monella LAMK App helpottaakin arkea päivittäin. 

- Käytän sovellusta päivittäin, monta kertaa päivässä. Tarkistan lukujärjestyksen, luokkatilat, bussiaikataulun ja lounaslistan. Omat suosikkibussireitit pikavalinnassa on erinomainen ominaisuus, sairaanhoitajaopiskelija Maria Suoraniemi listaa.

Sovelluksen käyttöliittymä on toteutettu opiskelijatyönä ja opiskelijat ovat olleet sovelluksen suunnittelussa sekä toteutuksessa. Opiskelijat ovat edelleen mukana kehityksessä eli appia tehdään opiskelijoille ja opiskelijoiden ehdoilla. Lahden ammattikorkeakoulun kehittämispäällikkö ja LAMK Appin tuoteomistaja Harri Kuusela toivoo opiskelijoille jäävän enemmän aikaa olennaiseen.

- Mitä enemmän opiskelijan aikaa vapautuu arkirutiineista oppimiseen, niin sitä parempia tuloksia saadaan aikaan, kertoo Harri Kuusela.

LAMK App-projektissa tärkeää onkin opinnollistaminen eli samalla alustalla tullaan tulevaisuudessa tekemään mm. tapahtumakohtaisia sovelluksia ja ne toteutetaan ensisijaisesti opiskelijaprojekteina. 

Seuraavaan päivitykseen on tulossa APUA!- ja palauteosio, jolla opiskelija voi suoraan tehdä mm. Helpdesk-pyyntöjä ja liittää niihin puhelimella otettuja kuvia tai antaa pikapalautetta erilaisista asioista. Tulevaisuudessa sovellukseen kaavaillaan mm. omien opintojen ja edistymisen seurantaa, ajanvarausta, tilavarauksia sekä tiedonhakua. 

Lisätiedot: Harri Kuusela, harri.kuusela@lamk.fi​​