Ostoskorissa
  tuotetta

Korumuotoilun opiskelija mukana Swarovskin järjestämässä kilpailussa

27.2.2018 12:45 | Opiskelijatarina
Kuva: Kalle Hakola

Kalle Hakola on korumuotoilun kolmannen vuoden opiskelija Muotoiluinstituutista. Hakola on tällä hetkellä vaihdossa Tanskassa ja opiskelee Kööpenhaminassa kokonaisen lukuvuoden KEA:ssa koulutusohjelmassa Jewelry, Technology & Business. 

Koruopintoihin KEA:ssa kuuluu olennaisena osana yritystoiminta, markkinointi ja some-markkinoinnin kurssin myötä opiskelijat osallistuivat Swarovskin järjestämään kisaan. Kilpailun ideana oli luoda materiaalia yrityksen sosiaaliseen mediaan Instagram-sivulle @swarovskigemvisions. Kaikista osanottajista valittiin viisi teosta, jotka julkaistiin Gem Visions-sivulla ja eniten tykkäyksiä kerännyt julkaisu voittaa Swarovskin jalo- ja korukiviä. Kalle Hakolan työ on yksi viidestä valitusta.

- Työssäni mm. visuaalinen suunnittelu, piirtäminen ja maalaaminen sekä muotoilijan digitaalinen toimintaympäristö-kurssien opit ovat tulleet käyttöön. Visuaalisen suunnittelun kurssilla kokeilin ensimmäistä kertaa kurssityössä tehdä päätöksen, jossa yhdistän perinteistä maalaamista kuvankäsittelyn kanssa. Kilpailutyö on tehty vesiväreillä ja maalaamista opettelin piirto-maalauskurssilla. Laitoin koko homman kasaan Photoshopissa, jota opettelimme Digitaalinen toimintaympäristö -kurssilla. Videon silmät ja tausta on käsin vesiväreillä maalattu, silmissä olevat kivet valokuvasin itse ja yhdistin ne lopuksi Photoshopissa, Kalle kertoo ja jatkaa:

- Toistaiseksi opinnoissa olen tehnyt paljon koruja, joten halusin käyttää jalokiviä jollain poikkeavalla tavalla. Muotikuvitus on ollut pitkään kiinnostava aihe, joten siitä inspiroituneena päädyin maalaamaan.

Kisa-aikaa on torstaihin 1.3.2018 asti, joten vielä ehdit tykkäämään Kallen työstä! Katso animaatio täältä.

Gem Visions -sivusto, joka pitää sisällään myös Swarovskin järjestämän kilpailun, on suunnattu pääasiassa korualan tekijöille ja sivuilla on paljon inspiraatiomateriaalia. 

KEA – Copenhagen School of Design and Technology​​