Ostoskorissa
  tuotetta

Kortteliradiossa tapahtuu: Pop Up -studio kaikille avoinna

28.11.2017 12:55 | Uutinen

​Lahden ammattikorkeakoulun Limu Radion ja Lahden kaupunginkirjaston Kortteliradiossa tapahtuu! Keskiviikkona 29.11.2017 hanke järjestää Lahden Ohjaamolla yhteisöradio Open Mic -iltapäivän klo 13-15, jonka aikana kerrotaan nuorten mahdollisuuksista yhteisömedian, esimerkiksi radion ja videon tekoon Lahdessa. Open Mic -tapahtumassa pidettävään demotuntiin voi kuka tahansa tuoda omaa musiikkiaan suoraan radiosoittoon Kortteliradion Pop Up -studiolle. Tapahtuma on tarkoitettu niin nuorille kuin nuorten kanssa työskenteleville, joita kiinnostavat osallistavat ja innostavat tavat lisätä omaa aktiivisuuttaan. 

-  ”Mahdollisuus omaehtoisen median tekemiseen näyttää niin tutkimusten, kuin esimerkiksi lahtelaisten kokemusten pohjalta kasvattavan nuorten itseluottamusta ja kokemusta siitä, että oma ääni tulee kuulluksi. Lahdessa on hyviä tilaisuuksia opiskella alalla tarvittavia taitoja sekä toisaalta ryhtyä tuumasta toimeen täysin harrastuspohjalta”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Ari Hautaniemi LAMKista.

Tiistaina 5.12.2017 puolestaan järjestetään Lahden kaupunginkirjastossa itsenäisyyspäivän etkot, jossa Kortteliradion Pop Up -studiolla kootaan yhteen tee-se-itse -radiovuoden kokemuksia, soitetaan kirjaston asiakkaiden toivemusiikkia ja tutustutaan kirjaston suljettujen arkistojen aarteisiin. Kortteliradion Pop Up -studio löytyy kirjaston 2. kerroksen Opintotilasta klo 11.30-14.30. Kolmituntisen aikana kaikilla on mahdollisuus tulla kokeilemaan radiontekoa käytännössä. Lisäksi Limu Radiosta tuttu DJ Kalevi Ensio soittaa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi Monitoimitilassa klo 12.00 eteenpäin puolen tunnin kotimaisen elektronisen musiikin lounasdiskosetin, jossa kuullaan suomalaisen konemusiikin evoluutiota edelliseltä vuosituhannelta tähän päivään.

TERVETULOA MUKAAN!

Kortteliradio -projekti on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kulttuurikokeiluhanke, jossa tavalliset päijäthämäläiset pääsevät tekemään radiota lähikirjastoilla. Hankkeessa omaehtoista ohjelmaa ovat tehneet niin eskarilaiset kuin alakoululaisetkin, lukiolaiset sekä tavalliset kirjastonkäyttäjät. Tarkoituksena on ollut kerätä kokemuksia yhteisöllisen median tekemisestä Lahden seudulla ja pohtia, onko tällaiselle toiminnalle tarvetta. Hanke päättyy vuoden 2017 lopussa.

Lisätietoja: 

kortteliradio@lamk.fi

ari.hautaniemi@lamk.fi 

marko.akkanen@lahti.fi