Ostoskorissa
  tuotetta

Koko kylän korjaamo: Artjärvi, Kalkkinen ja Padasjoki mukaan kokeiluun

7.2.2018 9:25 | Uutinen

​Koko kylän korjauspalvelun kokeilussa tarjotaan Artjärven, Kalkkisten ja Padasjoen asukkaille ja mökkiläisille helposti saavutettava palvelu tuotteiden korjaamiseen. Samalla kokeilussa selvitetään, miten korjauspalveluiden käyttöä voitaisiin lisätä ja saada niistä nykyistä kannattavampaa liiketoimintaa etenkin Päijät-Hämeen pienille yrittäjille. 

- ”Kokeilun avulla asiakas voi esimerkiksi korjauttaa vetoketjun, lyhennyttää verhot tai laitattaa kenkiin korkolaput vaivattomasti paikallisen keräyspisteen kautta. Keräyspisteinä ovat Artjärven Sale, Kalkkisten Mani Baari sekä Padasjoen S-market. Toimitamme tuotteet edelleen yrittäjille korjattavaksi ja valmiiden tuotteiden nouto tapahtuu samalta keräyspisteeltä”, kertoo projektipäällikkö Maarit Virtanen Lahden ammattikorkeakoulusta. 

Paikalliset yrittäjät suhtautuvat kokeiluun innostuneesti. 

- ”Lähdemme mielellämme mukaan korjauspalvelun kokeiluun, minkä kautta saadaan kylälle lisää palveluita ja uutta aktiivisuutta”, kommentoi Mani Baarin Anitta Pelander ja jatkaa: 

- ”Helposti saavutettavalle korjauspalveluille on varmasti tarvetta, koska kaikilla ei ole mahdollisuutta viedä tuotteita kauemmas korjattavaksi.” 

Korjauspalvelukokeilussa on mukana kaksi lahtelaista yritystä, Malli Maakari ja Suutari Kolehmainen sekä Satulaseppä Arja Lehtimäki Artjärveltä. Tuotteiden kuljetuksessa hyödynnetään LAMKin LINKKUa, mikä tarjoaa palveluita kokeilun kolmessa kunnassa. 

Korjattavia tuotteita voi tuoda Artjärven, Kalkkisten ja Padasjoen keräyspisteisiin 5.2.2018 lähtien. Kokeilu jatkuu elokuuhun 2018. 

Tuotteiden huoltaminen ja korjaaminen ovat osa kiertotaloutta ja voivat tarjota tulevaisuudessa lisää liiketoimintamahdollisuuksia myös Päijät-Hämeen yrityksille. Koko kylän korjaamo-kokeilu toteutetaan Euroopan aluekehitysrahaston tuella osana Kiertoliike - Päijät-Hämeen kiertotalousmalli ja uudet liiketoimintamahdollisuudet -projektia. Projektia koordinoi Lahden ammattikorkeakoulu.  

Lisätietoja: 

Maarit Virtanen, projektipäällikkö, LAMK 

puh. 0447081260, maarit.virtanen@lamk.fi

Facebook: Koko kylän korjaamo

Kiertoliike