Ostoskorissa
  tuotetta

Kokeile korjauspalvelua: uutta liiketoimintaa tuotteiden käyttöikää pidentämällä

16.11.2017 13:00 | Uutinen

Kokeile korjaus​palvelua-pilotissa testataan keskitettyä korjauspalvelua, jonka kautta kuluttajien on aiempaa helpompi korjauttaa tuotteensa. Kokeilussa myös selvitetään, miten korjauspalveluista saataisiin nykyistä kannattavampaa liiketoimintaa etenkin Päijät-Hämeen pienille yrittäjille. 

”Kokeilun kautta asiakas voi mm. korjauttaa​ vetoketjun, lyhennyttää verhot tai laitattaa kenkiin korkolaput vaivattomasti Lahden kaupunginkirjastolle sijoitetun keräyspisteen kautta. Toimitamme tuotteet edelleen yrittäjille korjattavaksi ja valmiiden tuotteiden nouto tapahtuu kirjaston Lahti-Pisteeltä”, kertoo Kimmo Heponiemi Lahden ammattikorkeakoulusta. 

Korjauspalvelukokeilussa on mukana kaksi lahtelaista yritystä, Malli Maakari ja Suutari Kolehmainen. 

”Lähden innoissani mukaan uuteen projektiin, toivottavasti asiakkaat löytävät tämän palvelun”, iloitsee yrittäjä Minna Korhonen Malli Maakarista.

Kokeile korjauspalvelua-pilotissa on yksi valtioneuvoston kanslian tukemista kiertotalouden kokeiluhankkeista. 

”Korjauspalvelut sinänsä eivät ole uutta, tässä haetaan kiertotalousliiketoiminnalle kannattavuutta ja tarkastellaan asiakaskunnan asenteita. Arviointiraadissa oivalsimme, että idean uutuusarvo on sittenkin suhteellinen: innovaatioiden leviämisen kannalta olennaisempaa on kokemus, kokeilu ja palvelujen monimuotoisuus”, toteaa Johanna Kotipelto valtioneuvoston kansliasta.

Korjattavia tuotteita voi tuoda Lahden kaupunginkirjastossa sijaitsevalle Lahti-Pisteelle 20.11 – 8.12.2017. Tarkemmat toimintaohjeet ja hinnaston löydät täältä.

Tuotteiden huoltaminen ja korjaaminen ovat osa kiertotaloutta ja voivat tarjota tulevaisuudessa lisää liiketoimintamahdollisuuksia myös Päijät-Hämeen yrityksille. Kokeile korjauspalvelua-pilotti toteutetaan valtioneuvoston kanslian sekä Euroopan aluekehitysrahaston tuella osana Kiertoliike - Päijät-Hämeen kiertotalousmalli- ja uudet liiketoimintamahdollisuudet-projektia. Projekteja koordinoi Lahden ammattikorkeakoulu.  

Lisätietoja: 
Kimmo Heponiemi, 044-7081859