Ostoskorissa
  tuotetta

Kiertotalousväylältä verkostoja ja tekemisen meininkiä

14.2.2017 14:35 | Opiskelijatarina
​Lähdin opiskelemaan kiertotaloutta syksyllä 2016, kun kiertotalouden väyläopinnot olivat juuri julkaistu. Kiertotaloudessa minua kiinnosti kestävän kehitys ja ekoajattelu, matkalla huomasin sen olevan paljon muuta: tulevaisuuteen katsomista, talouskasvua, uusia työpaikkoja sekä uusia tapoja hankkia ja käyttää hyödykkeitä.

Kiertotalousväylällä opiskelemme aiheeseen liittyvää teoriaa tekniikan, liiketalouden ja muotoilun näkökulmasta, sekä työskentelemme oikean, työelämälähtöisen kehittämisprojektin parissa. Olen päässyt työskentelemään UPM:n, Rambollin ja Tramel OY:n kanssa, kehittäen heille resurssiviisaita, ympäristöä säästäviä toimintamalleja. Olen jopa kirjoittanut keksinnönluovutuspaperit UPM:lle kehittämishankkeen ansiosta.

Kiertotalousväylän parasta antia on mielestäni monialaiset projektitiimit. Ensimmäisellä kerralla tiimissäni oli mukana teollisen muotoilun ja ympäristötekniikan opiskelijoita. Meistä hioutui kurssin aikana hyvin yhteen hiileen puhaltava tiimi, ja kiertotalousväylän jälkeenkin olen tehnyt töitä heidän kanssaan. Opiskelu kiertotalousväylällä on konkreettista oikeiden yritysten ja kehittämiskohteiden ansiosta – emme esimerkiksi tee liiketoimintasuunnitelmaa tai prototyyppiä kuvitteelliseen tarpeeseen. Monialaisissa ryhmissä yhdistyy tekniikan, muotoilun, liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijat.

Mikäli sinua kiinnostaa kestävä kehitys, jätteettömyys, ekologinen ajattelutapa tai haluat tutustua muiden alojen opiskelijoihin, tule opiskelemaan kiertotalousväylälle – kiertotalous tarvitsee kaikkien alojen osaajia!

Kirjoittanut: Kaisa Tuominen, Liiketalouden opiskelija