Ostoskorissa
  tuotetta

Kaaosta ilmassa

20.10.2017 9:50 | Työelämätarina
Markus Kräkin ja Sari Niemi
Kuvittele tilanne, että olet juuri oppinut jonglööraamaan kahdella pallolla. Hallitset tilanteen ja pallot pysyvät kivasti ilmassa. Pian ympärillesi tulee ihmisiä, jotka alkavat heitellä sinulle lisää palloja. Hei, nappaa tämä pallo vielä! Ota sittenkin minun palloni!

– Koetamme työpaikoillamme ikään kuin jonglöörata liian monella pallolla samaan aikaan. Sitä voi ihmetellä, miten moni pystyy toimimaan siitä huolimatta, vaikka palloja tippuu koko ajan käsistä, kuvaa Markus Kräkin. Hän opettaa johtamista Lahden ammattikorkeakoulussa ja simuloi työelämän kaoottisia tilanteita yhdessä Sari Niemen kanssa.

Kuka määrittelee, mitkä pallot pysyvät ilmassa ja mitkä saavat tippua alas? Onko se itsestä kiinni, sattumaa vai siitä kiinni, kuka huutaa kovimpaa? 

– Nykyinen työelämän kokeilukulttuuri pohjautuu siihen, että laitetaan useita palloja liikkeelle ja sitten vain katsotaan, mitkä niistä säilyvät ilmassa. Ei voi tietää, mikä kokeilu etenee ja mikä ei, Kräkin kertoo. 

Sari Niemi vertaa nykyistä työelämää sinkoiluun ja ping pongiin, jossa sinkoilemme paikasta toiseen valmistautumatta ja priorisoimatta. 

– Seurauksena on ajankäytön haasteellisuus. Yritämme löytää keinoja selviytyä. Lisätäkö raportointia, seurantaa ja kontrollia, että saisi aikaan hallinnan tunnetta? Vai ajatellako, että ei edes yritä hallita tätä kaikkea? Uskaltaako olla kuin lastu laineilla, Niemi kysyy. 


Kaikkea ei voi hallita 

Markus Kräkin peräänkuuluttaa työelämässä olevilta löytöretkeilijäasennetta. Sitä, että on utelias tulevalle ja uskaltaa edetä, vaikka Amerikan sijaan löytyisikin Intia.

– Vaikka emme tietäisi suuntaa, voimme kokeilla uutta ja jatkaa liikettä. Tämä voi olla lohdullinen ja armollinen ajatus kaikille työelämän kaoottisuuden kanssa painiville. Kaikkea ei tarvitse tietää ja hallita, koska se ei ole mahdollista. Hallinnan tunne voikin syntyä tilanteen hyväksymisen kautta.

Kräkinin ja Niemen mielestä ei ole helppoa olla lastuna lainehilla, koska olemme tottuneet suunnittelemaan asioita ja haluamme hallita tilanteita.

– Olennaista on tunnistaa, mihin asioihin voi itse vaikuttaa ja mihin ei. Mitkä asiat ovat selkeitä ja hallittavissa ja mitkä taas pirullisia ongelmia, joita ei pysty ratkaisemaan helposti? 

Tämän pohdinnan kautta voi löytää omaa suhtautumis- ja selviytymistapaa asioihin. 


Kaaos ei ole sama kuin kriisi

Kompleksinen työelämä -koulutuksessa on opeteltu tunnistamaan tilanteita, joihin voi ja joihin ei voi vaikuttaa. 

– Äkillisiä, haastavia ja kaoottisia tilanteita voi harjoitella. Meillä on pyrkimys harjoitella tilanteita hallitusti niin, että meillä säilyy hallinnan tunne. Simulaatiossa pääsee yllättäviin tilanteisiin valmistautumatta, mikä voi olla joillekin ahdistavaa, jos on aina tottunut kontrolloimaan, suunnittelemaan ja valmistautumaan kaikkeen. On kuitenkin tärkeää, että harjoittelee myös äkillisiä tilanteita, että säilyy toimintakykyisenä, jos ja kun joutuu haastaviin tai kaoottisiin tilanteisiin.

Kräkinin mukaan länsimainen kulttuuri edustaa suunnittelukulttuuria, jossa esimerkiksi opiskelijoille opetetaan paljon suunnittelua: on projektisuunnitelmaa, strategista suunnitelmaa ja markkinointisuunnitelmaa.

– Olisi tärkeää opettaa myös sitä, miten toimia, kun suunnitelmat eivät toteudu. Kaaos-sanan hyväksyminen osaksi työelämää voi olla Niemen ja Kräkinin mielestä vaikeaa, sillä sanalla on negatiivinen lataus, vaikka se vastaisi todellisuutta. 

– Kaaos käsitteenä voi auttaa meitä tunnistamaan ja tunnustamaan sitä, mistä nykyisessä työelämässä on kyse. Emme ole vielä toistaiseksi löytäneet tähän parempaa sanaa. Kaaos ei tarkoita samaa kuin kriisi. Kaaos voi olla myös luova tila.

Marraskuussa järjestetään kaksi Simulaatiotyöpajaa, lue lisää tästä:

28.11. Myynti- ja asiakastyön simulaatiotyöpaja​


Tästä voit lukea myös hyviä vinkkejä avuksi kaaokseen:


YMMÄRRÄ.

• Maailma on kompleksinen, kaikkiin yllätyksiin ei aina voi varautua.
• Kompleksisuus näkyy arkisissa tilanteissa ja voi tuntua kaoottiselta.


HAVAINNOI.

• Onko ongelma kesy vai pirullinen?
• Pirullisiin ongelmiin ei ole yhtä ainoaa oikeaa ratkaisua!


TUNNISTA.

• Mihin asioihin et voi vaikuttaa? 
• Älä käytä aikaa niihin.


SÄILYTÄ PÄÄTÖKSENTEKOKYKY.

• Käy läpi eri vaihtoehtoja, sillä niitä on aina. Ratkaisuvaihtoehtojen avulla jäsennät myös itse ongelmaa.
• Kysy hyviä kysymyksiä: mitä pitäisi kysyä, kun pitää päättää laadukkaasti ja nopeasti?


KOKEILE.

• Kehitä resilienssikykyäsi (muutosjoustavuuttasi) kokeilemalla uusia tapoja lähestyä asioita.
• Hakeudu erilaisiin tilanteisiin ja havainnoi, miten toimintakykysi säilyy tai järkkyy.
• Tee työsi tänään hyvin, äläkä turhaan murehdi, mitä teet huomenna.

Koonneet: Sari Niemi ja Markus Kräkin

Kuva ja teksti: Helena Salakka​

​​​