Ostoskorissa
  tuotetta

Jakamistalouden ja palveluliiketoiminnan mahdollisuudet Hälvälän seudulla

25.1.2018 8:00 | Uutinen
Kuva: Mikko Niipala

​Kiertotalous edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä ja pitkällä aikavälillä myös parantaa kansantaloutta sekä kilpailukykyä. Maaseutuympäristö tarjoaa erinomaiset puitteet kiertotalousliiketoiminnalle, erityisesti palveluliiketoiminnan ja jakamistalouden osalta. Lahden ammattikorkeakoulun hallinnoimassa Palvelu- ja jakamistalouden uudet mahdollisuudet Hollolan kiertotalousliiketoiminnassa (PALJU) -hankkeessa selvitetään tällaisen toiminnan toteutusmahdollisuuksia Hälvälän seudulla. 

- Kylien ja maatilojen on mahdollista luoda omaleimaista asukkaita rikastuttavaa paikallista palveluyritystoimintaa, kuten esimerkiksi suoramyyntiä tai pihanhoitopalveluita, kertoo maatilayrittäjä Mikko Niipala. 

Jakamistaloudella taas tarkoitetaan esimerkiksi resurssien jakamista ja asioiden toteuttamista yhteisöllisesti perinteisen ostamisen ja omistamisen sijaan.

Hollolassa pohditaan nyt mahdollisuuksia uudenlaisen maaseutuympäristössä toimivan kiertotalousmallin kehittämiseen. Aiheesta keskustellaan Hälvälän seudun asukkaille ja pienyrittäjille järjestettävässä työpajassa Niipalan tilalla 25.1.2018. PALJU-hankkeen järjestämässä tilaisuudessa puhujina ovat aluekehittämisen asiantuntija Timo Hämäläinen MDI:stä, Pekka Mantila LADECista ja Martta-maaseutuohjelman koordinaattori Sari-Anna Vilander.

Jakamistalouden ja palveluliiketoiminnan mahdollisuudet Hälvälän seudulla -työpaja Niipalan tilalla 25.1.2018 klo 16.30-19.00 (Kirkkotie 16, Hollola). 

Tutustu tapahtuman ohjelmaan.

Päijät-Hämeen liiton rahoittama ja Lahden ammattikorkeakoulun hallinnoima Palvelu- ja jakamistalouden uudet mahdollisuudet Hollolan kiertotalousliiketoiminnassa (PALJU) -hanke toteutetaan 1.12.2017-31.5.2018. Hankkeen tavoitteena on edistää kiertotalousliiketoimintaa Hollolassa.

Lisätietoja: 

Mari Eronen, projektipäällikkö, LAMK

mari.eronen@lamk.fi, p. 044 7081 805

www.lamk.fi/informe