Ostoskorissa
  tuotetta

Fysioterapiaopiskelijoiden osuuskunta valmentaa yrittäjyyteen

27.3.2017 12:35 | Opiskelijatarina
Jade Parviainen on ikänsä pitänyt liikunnasta. Lentopalloa hän harrasti useamman vuoden ja kuntoliikunta on vahvasti mukana arjessa. Jade on iloinen ja sosiaalinen, joten ei ole yllätys, että hän pitää ihmisten kanssa työskentelystä. Fysioterapeutin opinnot kiinnostivatkin ihmisläheisyytensä vuoksi. Jade haki LAMKiin valmistuttuaan Salpauksesta matkailuvirkailijaksi. Nyt Jade tuntee olevansa oikealla alalla, kun hän saa auttaa ihmisiä ja työskennellä monipuolisesti eri tehtävien parissa.

Osuuskunta Motionsista työkokemusta 

Fysioterapeutin opinnot koostuvat perus- ja vapaasti valittavista opinnoista. Jade on valinnut polukseen opiskella hyvinvointipalveluita tarjoavassa opiskelijaosuuskunta Motionsissa. Muun muassa erilaiset työhyvinvointitempaukset yrityksille, hieronta ja testaukset kuuluvat Motionsin palveluihin. Työskentelystä opiskelija saa opintopisteitä tai rahaa.
Toimintaa Motionsissa vetävät siis fysioterapeuttiopiskelijat ja taustavoimissa on myös muiden LAMKin koulutusalojen opiskelijoita. Esimerkiksi kirjapidosta huolehtii liiketalouden opiskelija ja yhteistyötä tehdään M.Idean kanssa joka on opiskelijavetoinen mediatoimisto LAMKissa.

”Motions on avannut paljon ovia työelämään ja antanut kokemusta mitä en olisi muuten saanut. Olen päässyt mukaan hyvin erilaisiin projekteihin ja opinnot ovat edenneet siinä samalla. Tällä hetkellä olen mukana Liikkis-projektissa. Yhteistyössä Päijät-Hämeen keskussairaalan kanssa toteutettu Liikkis tarjoaa toiminnallista tekemistä liikuntarajoitteisille 5-15 vuotiaille lapsille. Huomasin tätä kautta rakastavani työtä lasten parissa.”

Motions valmentaa opiskelijoita yrittäjyyteen johon suuri osa opiskelijoista työllistyykin. Myös Jade kertoo kuvittelevansa itsensä yrittäjäksi. ”Motions on madaltanut paljon yrittäjäksi ryhtymisen kynnystä, joka voi olla hyvin pelottavakin opiskelijalle. Uskon ja toivonkin työskenteleväni yrittäjä joskus.” 

Vaihto-opiskelu Lissabonissa 

”Päätimme kaverini kanssa, että lähdemme vaihtoon ja lyötiin kättä päälle! Monta kertaa epäröin lähteä, pelotti, mutta lähteminen on ollut yksi parhaista päätöksistäni!” Jade muistelee.
Lissabonissa Jade suoritti osan työharjoittelustaan. Työtä tehtiin aluksi kovalla tahdilla 9 tuntia päivässä ja työnantaja vaati paljon. Lopputuloksena oli kuitenkin unohtumaton kokemus ja käteen jäi ammattitaitoa sekä vahvempi kielitaito. ”Nyt englannin puhumisen kynnys on poissa, sain paljon itsevarmuutta vaihdosta” Jade kiteyttää.

Oppiminen työharjoittelujen kautta

Opintoihin kuuluu viisiosainen työharjoittelu. Harjoitteluja suoritetaan eri työyhteisöissä ja kilpailu paikoista onkin kova, kun 30 opiskelijaa lähtevät samaan aikaan niitä hakemaan. Harjoittelut opettavat työtä käytännössä ja ne avaavat työpaikkamahdollisuuksia, kun työnsä hoitaa parhaansa mukaan.
”Fysioterapeutin työ on muuttuvaa ja työ onkin alituista oppimista. Kun oikea työelämä käynnistyy, siitä oppiminen vasta alkaa.” Jade kertoo.

Fysioterapeutin työ tuntuu omalta 

”Tunnen todellakin olevani oikealla alalla. Se tunne on mahtava, kun esimerkiksi kävelykykynsä menettänyt asiakas pääsee nousemaan itse sängystä ylös, kun ensin ollaan treenattu pitkään yhdessä. Lasten auttaminen on minulla lähellä sydäntä. Tässä työssä pääsee auttamaan asiakasta ja empatiakyky on tärkeää. Samalla olen alani asiantuntija, joka sekin tuntuu hyvältä”

Opinnot ovat loppusuoralla ja enää Jadella onkin opinnäytetyön teko jäljellä. ”Tunnelma on jopa haikea, kun pitkään yhdessä olleista luokkakavereista tulee kohta ero. Yhteishenki ja tunnelma luokallamme on ollut huikea. Me fyssariopiskelijat ollaan niin samankaltaisia ja yhdessä tehdään niin paljon!” Jade kertoo.

​​​​​​​