Ostoskorissa
  tuotetta

Exchange Kickoff vaihtoon lähtijöille

1.12.2016 14:30 | Opiskelijatarina
Exhange Kickoff
​Lahden ammattikorkeakoulusta lähtee alkuvuodesta jälleen lukuisia opiskelijoita moneen eri maahan vaihtoon, minut itseni mukaan lukien. Tammikuun puolessa välissä olisi tarkoitus olla Västeråsissa, Ruotsissa. Marraskuun lopussa järjestettiin Exchange Kickoff LAMKin opiskelijoille juuri meitä vaihtoon lähteviä ajatellen: Tässä tilaisuudessa saimme vielä kertauksen vuoksi tarvittavat tiedot ja ohjeet ennen vaihtoa, sen aikana ja jälkeen vaadittaville toimenpiteille.

Perusteellinen infopaketti tuli tarpeen. Vaikka tietoa onkin liikkunut jo sähköpostitse muutamaankin otteeseen, ja vaihtokoordinaattorein toimistollakin on tullut rampattua vähän väliä, oli mukava osallistua tilaisuuteen, missä näki, että ei ole yksin samassa tilanteessa. Auditorion penkit täyttyivät muista vaihtoon lähtevistä, ja aiemmin ehkä hieman orpo olo hälveni huomattavasti.

Tilaisuudessa käsiteltiin vaihtoon liittyviä asioita laidasta laitaan aina rokotus- ja matkavakuutusasioista siihen, mitä kannattaa pakata mukaansa. Tilaisuus palveli hyvin myös stressin lievittäjänä; itse kutakin varmasti alkaa vaihtoon lähtö ja sitä varten huolehdittavat asiat pikkuhiljaa jännittämään. Ainakin itselläni on tätä kirjoittaessa huojentuneempi olo aiemmin mieltä askarruttaneiden asioiden suhteen.

Auditorioistunnon jälkeen järjestettiin Exchange Fair-vaihtomarkkinat, jotka koostuivat aiemmin vaihdossa olleiden sekä kohdemaista saapuneiden vaihto-opiskelijoiden pitämistä standeista, joilla pystyi käymään keskustelemassa kokemuksista kustakin maasta. Ruotsilla ei tällaista pistettä ikävä kyllä ollut, mutta kävin sen sijaan mielenkiinnolla kuuntelemassa vaihtareiden tarinoita ja kokemuksia muun muassa Turkista, Taiwanista, Ranskasta, Espanjasta ja Slovakiasta. Oli hauska kuulla omasta kokemuksesta poikkeavista opiskelumetodeista sekä kulttuureista ja tavoista eri puolilla maailmaa yleensä.

Teksti: Palveluliiketoiminnan opiskelija Kim Ollila