Ostoskorissa
  tuotetta

Etätyöskentely mahdollisti koulutuksen ja perhe-elämän yhteensovittamisen

1.3.2018 16:40 | Alumnitarina

Elina Hynninen, 41, on opiskellut LAMKissa restonomiksi hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmassa. Etätyöskentely mahdollisti Elinalle koulutuksen ja perhe-elämän yhteensovittamisen.

Työllistymistarinasi lyhyesti? Miten päädyit tekemään opinnäytetyön Villa Huldaan ja mikä antoi kipinän jäädä kehittämään Heinolan matkailua? 

Muutin takaisin Heinolaan tyttäreni synnyttyä 2011. Minulla oli vankka työkokemus hotellialalta entuudestaan, mutta AMK-tutkinto puuttui, joten ajattelin ajankohdan olevan minulle hyvä opintojen suoritukseen.  Olin siis paluumuuttaja Heinolaan – siinä vaiheessa, kun paluu työelämään kävi ajankohtaiseksi, mietin erilaisia vaihtoehtoja, eikä paluu enää Helsinkiin houkuttanut.  Tällöin ideoin Villa Huldan eli tarkoituksena oli hyödyntää oma osaamiseni hotellialalta Heinolassa, saada itselleni mielekästä tekemistä ja ennen kaikkea työllistää itseni. Opinnäytetyönä liiketoimintasuunnitelma Villa Huldaan oli mielekästä tehdä, koska aktiivisesti itse mietin Villa Huldan perustamista ja opinnäytetyön kautta tuli perehdyttyä aiheeseen perin pohjin. 

Koska olen jäänyt Heinolaan, tarkoitus on kehittää omaa liiketoimintaani pikku hiljaa ja olla aktiivisesti mukana Heinolan matkailun kehittämisessä. Tällä hetkellä yhteistyö Heinolan yrittäjien ja Heinolan kaupungin kanssa on avainasemassa sekä erilaisiin matkailuhankkeisiin osallistuminen sekä sitä kautta verkostoituminen Päijät-Hämeen matkailuyrittäjien kanssa.

Minkälaisia eväitä sait opiskeluistasi työelämää varten?

Koska itselläni 15 vuoden työkokemus hotellialalta entuudestaan, antoi teorian opiskelu lisävarmuutta omaan tekemiseen sekä työkaluja soveltaa teoriaa käytäntöön.

Missä projekteissa olit mukana opiskeluaikana ja valmistivatko projektit työelämää varten? 

Koulun kautta pääsin mukaan mm. Future Leaders Forumiin, EMEC2014 kokous- ja tapahtuma-alan kongressiin Istanbuliin, IMEX Incentive- kokous- ja tapahtumamatkailun messuille Frankfurtiin sekä ITB-messuille Berliiniin. Nämä olivat myös kivoja tapahtumia, toki olen osallistunut aikaisemminkin erilaisiin work-shoppeihin, koulutustilaisuuksiin ja konferensseihin, mutta FLF:n kautta pääsin näkemään asioita tapahtuman järjestäjän näkövinkkelistä.

Mikä oli haastavinta opiskeluissa?

Aikataulutus, lähinnä perheen ja opiskelun yhteensovittaminen. Suoritin restonomiopinnot lähes kokonaan etänä, joten en normaalia päivittäistä opiskelijaelämää viettänyt. Vaikkakin haasteita oli, etätyöskentely mahdollisti minulle koulutuksen ja perhe-elämän yhteensovittamisen ja oli juuri oikea tapa minulle suorittaa tutkinto.

Millainen on LAMK?

Uutta kehittävä ja monessa mukana oleva!

 

Villa Hulda on vaihtoehtoinen majoitusmuoto hotellille lähellä Heinolan keskustaa.