Ostoskorissa
  tuotetta

DuuniExpossa pääset verkostoitumaan

22.1.2018 8:55 | Uutinen
Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tuottama rekrytointi- ja verkostoitumistapahtuma DuuniExpo täyttää 10 vuotta!

DuuniExpo on Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden järjestämä rekrytointi- ja verkostoitumistapahtuma, joka järjestetään jälleen Lahden Messukeskuksessa. Messut tarjoavat kävijöille tilaisuuden tutustua monipuolisesti eri alojen näytteilleasettajiin, jotka esittelevät heidän avoimia työpaikkojaan ja koulutusmahdollisuuksia. Näytteilleasettajat puolestaan voivat tutustua messuilla kasvotusten työntekijäehdokkaisiinsa. Muutamat yritykset pitävät messuosastoillaan esimerkiksi lyhyitä työhaastatteluita ja työelämän moninaisia tilanteita voi myös harjoitella simulaation avulla, kun Lahden Messuhalliin rakennetaan DuuniExpon ajaksi pop-up -simulaatio-osasto. Taustalla on LAMKin Työyhteisösimulaatio yritysten kasvun ja kehittämisen välineenä -hanke, jossa hyväksi havaittu simulaatio-oppiminen jalostetaan yritysten käyttöön. Hanketta osarahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.

- ”Tarkoitamme simulaatiolla menetelmää, jossa todellisen tuntuisissa tilanteissa harjoitellaan työssä tarvittavia taitoja, joiden harjoittelu oikeassa ympäristössä olisi kallista tai monimutkaista. Esimerkkejä ovat erilaiset asiakastilanteet, päätöksentekotilanteet tai kokouksiin liittyvät tilanteet”, kertoo projektipäällikkö Sari Niemi Lahden ammattikorkeakoulusta.

Yrityksien ja koulutusorganisaatioiden lisäksi messuilta löytyy liittoja, järjestöjä sekä hankkeita, joiden toimintaan voi tutustua tarkemmin messupäivänä. Lahden Messukeskuksessa on yhteensä 85 näytteilleasettajaa ja messut on virallisesti loppuunmyyty. DuuniExpossa on paneelikeskustelu, messuarvonta ja inspiroivia puhujia, kuten mm. toimitusjohtaja Sipe Santapukki Apulanta Oy:sta.


DuuniExpo on alusta loppuun opiskelijoiden käsialaa

Tapahtumaan osallistuminen on aikaisempina vuosina poikinut niin järjestäjille kuin vierailijoillekin mm. työharjoittelupaikkoja, kesätöitä sekä runsaasti arvokkaita kontakteja. 

Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille vierailijoille, opiskelijoille sekä työnhakijoille, jotka haluavat tutustua yrityksiin kasvotusten, verkostoitua ja nähdä Lahden ammattikorkeakoulun projektitoimintaa läheltä. 

DuuniExpo 2018 johtoryhmä on työstänyt messuprojektia jo vuoden verran ja monipuolinen tiimi koostuu eri alojen sekä vuosikurssien opiskelijoista. Yli 30 opiskelijaa on ollut mukana projektissa ja tiimin International Business alan opiskelijat edesauttavat messujen kansainvälisyyttä. DuuniExpo tarjoaa oppimisympäristön, jossa voi hyödyntää opittuja asioita käytännössä, kun opiskelijat rakentavat messut alusta loppuun itse opettajien ohjauksella.

- ”Käytännön kokemusta projektin aikana on kertynyt paljon eri osa-alueilta. Tärkeimpiä taitoja, joita matkan varrella olemme oppineet tiimityöskentelystä, ovat toisen kuunteleminen ja auttaminen, toisen työn arvostaminen, viestintä ja verkostoituminen. Tavoitteenamme on ollut rakentaa tämän vuoden messuista koko projektitiimimme näköiset eli monipuoliset”, kertoo DuuniExpon 2018 markkinointipäällikkö Jenni Julkunen. 

Tänä vuonna on huomioitu monialaisuus ja kansainvälisyys: messuilla on englanninkielinen puhuja ja käsiohjelmat on käännetty kaksikieliseksi sekä on luotu uudenlaisia markkinointiratkaisuja näkyvyyden parantamiseksi. 

DuuniExpo järjestetään Lahden Messukeskuksessa keskiviikkona 24.1.2018 klo 09.00-16.00. DuuniExpon projektitiimi toivottaa kaikki verkostoitumaan, inspiroitumaan ja menestymään DuuniExpo 2018 -messuille! 


Lisätietoja:

Jenni Julkunen, LAMK, Liiketalouden 3. vuoden opiskelija

DuuniExpo 2018, markkinointipäällikkö

puh. 044 7570 224​