Ostoskorissa
  tuotetta

DuuniExpo 10 vuotta

22.1.2018 20:00 | Uutinen

DuuniExpo 10 vuotta

 

​ DuuniExpo on Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden vuosittain järjestämä verkostoitumis- ja rekrytointitapahtuma. Messuilla on näytteilleasettajia eri alojen yrityksistä ja oppilaitoksista. Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun messut järjestettiin ensimmäisen kerran. Silloin paikalla oli 12 näytteilleasettajaa ja noin 300 kävijää. LAMK:n työelämäpalveluiden palvelukoordinaattori Janette Eerola on ohjannut ja valmentanut opiskelijoita jo kymmenen vuotta yhdessä ohjausryhmän kanssa.

- Ajatus tapahtumasta syntyi vuonna 2008 opiskelijoiden ja henkilökunnan ideasta saada Lahden ammattikorkeakouluun vuosittain järjestettävä messutyyppinen tapahtuma, jossa yritykset ja opiskelijat kohtaavat. Tapahtuma, jonka opiskelijat itse toteuttavat projektina tukemaan oppimista käytännönläheisesti oikeassa työelämän konseptissa, Eerola kertoo.

Arvokasta kokemusta työelämää varten

Pienestä tapahtumasta on kymmenessä vuodessa kasvanut kansallisen tason messut. Viime vuonna tapahtuma keräsi noin 5000 kävijää. Tänä vuonna messuilla on mukana 85 näytteilleasettajaa, sekä myös kiinnostavia puhujia ja panelisteja. DuuniExpo on erinomainen esimerkki siitä, kuinka opiskelijaprojektista voi kasvaa menestyvä ja tunnettu tapahtuma.

Tapahtuman onnistuneen kasvun ja kehityksen on mahdollistanut opiskelijoiden mielenkiinto ja omistautuminen projektityöskentelyyn DuuniExpossa. Opintopisteiden lisäksi opiskelijoille karttuu arvokasta kokemusta tulevaisuuden työelämää varten. He saavat toimia monipuolisissa ja erilaisissa työtehtävissä, kuten tapahtuman markkinoinnissa, taloushallinnossa, logistiikassa ja henkilöstöjohtamisessa. Työskentely yritysten kanssa puolestaan auttaa opiskelijoita verkostoitumaan 

- Opiskelijat tekevät töitä täydellä sydämellä. Matkalla opitaan paljon uusia ja arvokkaita asioita, joille on varmasti hyötyä työelämässä, Eerola toteaa.

Millaista siten on olla mukana kymmenen vuotta DuuniExpossa ja todistaa sen kasvua ja kehitystä?

- Itselleni nämä tapahtumat ovat aina vuoden kohokohta, jota odotan aina yhtä innoissani. Tämän parempaa työtehtävää on vaikea keksiä. Olen saanut ohjata ja valmentaa tulevaisuuden työntekijöitä, sillä monet projektissa mukana olleet opiskelijat ovat työllistyneet ja vuosien varrella on kertynyt monta huimaa uratarinaa. Parhaita puolia oman verkoston kasvamisen lisäksi on tehdä töitä innostuneiden opiskelijoiden kanssa. On ollut myös ilo huomata, miten tunnettavuutemme korkeakouluna on kasvanut ja miten paljon yhteydenotot yhteistyön merkeissä ovat tapahtuman myötä lisääntyneet.

Valoisa tulevaisuus​

Tällä hetkellä DuuniExpon ympärillä pyörii useampi opiskelijaprojekti. Mission Possible on ensimmäisen vuoden opiskelijoiden projekti, jossa opiskelijaryhmät kehittävät oman liikeideansa ja kilpailevat myynnistä toisten ryhmien kanssa DuuniExpon aikana. Messujen jälkeen iltatapahtumana puolestaan järjestetään jo kolmatta kertaa LAMK:n opiskelijoiden organisoima Lahella Sydäntä -hyväntekeväisyyskonsertti. Tässäkin projektissa opiskelijat pääsevät näyttämään, mihin pystyvät yhdessä, sekä näkemään ja kokemaan mitä tapahtumien järjestäminen todella vaatii.

DuuniExpo on tapahtumana kehittynyt vuosikymmenessä vakuuttavan paljon opiskelijaprojektiksi. Se on vakiinnuttanut paikkansa Päijät-Hämeessä ja sen vaikutusalue on levinnyt myös maakuntarajojen ulkopuolelle. Eerola uskookin tapahtuman tulevaisuuden olevan valoisa.

- DuuniExpo on löytänyt paikkansa ja tulevaisuudessakin näen tapahtuman rekrytoinnin ja verkostoitumisen ykköspaikkana ja loistavana oppimisympäristönä korkeakouluopiskelijoille.


DuuniExpo 2018 järjestetään Lahden Messukeskuksessa keskiviikkona 24.1 kello 9 - 16 Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Tule mukaan verkostoitumaan, inspiroitumaan ja menestymään!