Ostoskorissa
  tuotetta

Digitalisaatio ja liiketoimintaosaaminen ylemmän tutkinnon aiheena

3.3.2017 14:30 | Opiskelijatarina

Kuka olet, missä asut ja mitä teet?

Nimeni on Jasmin, asun Espoossa ja työskentelen Suomen Punaisen Ristin Veripalvelussa sairaanhoitajana.

Mitä, missä ja koska olet​ opiskellut aiemmin?

Aiemmin olen opiskellut Metropolia-ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi ja valmistuin vuonna 2012.

Mikä sai hakeutumaan yamk​-opintoihin?
Kun olin muutaman vuoden tehnyt valmistumiseni jälkeen töitä, halusin opiskella lisää ja kehittää osaamistani. Yamk-opinnot tuntuivat loogisimmalta vaihtoehdolta.

Miksi valitsit juuri LA​MKin?

LAMK tarjosi Sosiaali- ja terveyspalvelujen digitalisaatio ja liiketoimintaosaaminen opintoja, jotka koin ajankohtaisuuden lisäksi myös todella mielenkiintoisiksi. 

Miten opiskeleminen työn ohessa sujuu? Pystytkö hyödyntämään opintoj​asi työssäsi?

Opiskelu työn ohessa on toistaiseksi sujunut hyvin ja olen pysynyt aikataulussa. Olen saanut hyödynnettyä oppimaani työssäni. Työnantajani tukee opintojani kahdella palkallisella päivällä kuukaudessa, tämä helpottaa taloudellista tilannetta todella paljon ja lisää motivaatiota opiskeluun. Lähipäiviä on muutamia kuukaudessa ja tehtävien tekoon annetaan yleensä hyvin aikaa. Opinnäytetyö tulee viemään eniten aikaa opiskelussa, joten siihen joudun ehkä ottamaan myöhemmin opintovapaata.

Mikä yamk-opiskelussa on paras​ta?

Parasta on uusien asioiden oivaltaminen ja mielenkiintoiset keskustelut opiskeluryhmien ja opettajien kanssa. Mielestäni hyvää on myös, että osa opinnoista on englanninkielellä ja että meille on tarjottu paljon mahdollisuuksia kansainvälisiin opintoihin. Opiskelua helpottaa huomattavasti LAMKin kautta saatava Office-paketti opiskelijoiden omiin laitteisiin opintojen ajaksi.

Mikä siinä on haa​stavaa?

Jos ei ole varannut aikaa tehtävien tekoon ja suunnitellut aikatauluja kunnolla, sitä huomaa tekevänsä isossa kiireessä tehtäviä päivää ennen palautuspäivää. Ja parkkipaikat, niitä tuntuu olevan mahdoton löytää Lahdessa!

Miten luulet yamk-opintojen vaikuttavan työuraasi – vai o
nko jo vaikuttanut?
Olen päässyt työpaikallani mukaan digitaaliseen kärkihankkeeseen, joita opintoni tukevat varmasti enemmän kuin hyvin. Toivon toki, että valmistumisen jälkeen pääsen mukaan muihinkin digitaalisiin projekteihin, jotka ovat kiinnostukseni kohteena.  

Mitä tulevaisuudenhaaveita sin​ulla on?

Toivon pääseväni työssäni kehittämään ja uudistamaan digitaalisia palveluita. Asiakaspalvelu on myös lähellä sydäntäni. Opintoja voisin ehkä jatkaa, sillä olen kiinnostunut palvelumuotoilun luovista työkaluista. Isoimpana haaveenani on saada matkustella mieheni kanssa. Aika näyttää mistä sitä itsensä vielä löytää!

Mitä vinkkejä annat yamk-opinnoista​ haaveileville?

Kannattaa ehdottomasti lähteä opiskelemaan! Opinnot antavat hyvän mahdollisuuden uusiin työtehtäviin. Opiskelu on hauskaa, antoisaa ja ennen kaikkea kehittävää.

​​​​​