Ostoskorissa
  tuotetta

”Opiskelijat ovat Hubin suola”

4.1.2017 10:30 | Uutinen
Joskus takaraivossa jyskyttää ajatus, että jotain pitäisi tehdä. Tällainen tilanne oli syksyllä 2016 lahtelaisen viestintäalan yrittäjä Petra Ruonakoskella, joka oli ehtinyt työskennellä useamman vuoden kotoaan käsin.

- Olin asettanut itselleni deadlineksi tämän vuoden. Sitten sain käsiini uutiskirjeen, jossa kerrottiin Study&Meet Hubista eli yhteisöstä, joka kokoaa vuoden 2017 alusta saman katon alle opiskelijoita, yrittäjiä ja muita sidosryhmiä. Tajusin, että tässä se on, Ruonakoski kertoo.
Ruonakoski sopi tapaamisen Hubin koordinaattori Aku Mattilan kanssa, lähti tutustumaan Hubin tiloihin FellmanniCampukselle – ja tunne vain vahvistui. 

- Hubin kautta saan käyttööni tosi viihtyisät tilat niin neuvotteluihin kuin työpajojen pitämiseen. Lisäksi paikan sijainti on mielettömän hyvä. Tänne on helppo tulla. 

Vuoden 2017 alussa aloittavassa Hubissa häntä kiehtoo myös opiskelijaulottuvuus. 

- Yrittäjät voivat tavata toisiaan erilaisissa yrittäjätapaamisissa, mutta tässä on se suola, että mukana on opiskelijoita. Kun myös opiskelijat ovat mukana, hommassa säilyy uusi tapa ajatella ja uudistua. Samoin saan tietää jatkuvasti, mitä Lahden ammattikorkeakoulussa tapahtuu: mitä projekteja, tapahtumia ja koulutusta on meneillään.

Ruonakoski kertoo, että hänelle on käynyt näin jo nyt. 

- Kun olen tullut unenpöpperössä aamukahveille, sitten vain huomaa, että joku juttu lähtee elämään. Opiskelijoista ja toisista yrittäjistä on saanut paljon ideoita ja virtaa. Vaikka tulisimme yhteen vain kerran viikossa, sekin antaa jo paljon.

Hänen mielestään Hub-yhteisö on hiomaton timantti. 

- On meistä kiinni, millainen Hubista tulee. Toivon, että tänne tulee erilaisia ja railakkaita tyyppejä, että saamme tänne hyvän meiningin. Meitä on nyt jo mukana hyvin monenlaisia osaajia liikunta-alan yrittäjistä elämyslahjojen asiantuntijoihin. Kun me olemme innostuneita, meistä se kuhina lähtee.

Hub-yhteisö on Ruonakosken mielestä hyvä tapa tavata, puhua ja olla tekemisissä toisten kanssa epävirallisesti, mutta samalla myös verkostoitua.

- Uskon, että on tosi monia, jotka tekevät kotonaan läppäritöitä syystä tai toisesta. Itselleni Hubiin liittymisessä oli kyse kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, kun päätin lähteä kotitoimistosta muualle. Saan kuukausimaksulla itselleni yhteisön, toimitilat, aamupuuron, kuntosalisopimuksen ja lisäksi samassa rakennuksessa käytössäni ovat kirjasto, kahvila ja ravintola. Jännittää nähdä, mitä kaikkea tästä ihan oikeasti tulee. 

Tutustu Petran toimintaan osoitteessa www.idonea.fi

Seuraa Hubin rakentumisen vaiheita FellmanniCampuksen sivuilta

Palvelun rakentumista tukee Päijät-Hämeen liitto. ​

Yhteys
Aku Mattila
aku.mattila(@)lamk.fi
p. 044 708 0901

Teksti: Helena Salakka
​​​